Klasické lasagne z mletého masa
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 7 g Sůl
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 200 ml Bešamel
- 2 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 8 plátek Těstoviny Lasagne
- 1 polévková lžíce řepkový olej
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1084 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 735.2 mg
- Vláknina 3092 mg
- Vitamín A 3092 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na oleji.
-
2
Přidáme maso a koření a opečeme dohněda.
-
3
Poté přidáme rajčata a prohřejeme. Ochutnáme a podle chuti přidáme sůl a cukr.
-
4
Do zapékací misky dáme na dno trochu bešamelové omáčky.
-
5
Lasagne povaříme tak 3 minuty (postupně, aby se neslepily) a dáme první vstvu na bešamel do pekáčku. Nyní dáme masovou směs, bešamel a další vrstvu lasagní.
-
6
Končíme vrstvou masové směsi, na kterou nasypeme strouhaný eidam.
-
7
Pečeme 30 minut na 200 °C.