Pizza conchiglia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Mozzarella
  • 400 g Těsto na pizzu
  • 800 g Mušle v nálevu
  • 15 g Oregano čerstvé
  • 15 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 882 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 3567 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 161.4 mg
  • Draslík 1329.6 mg
  • Vláknina 7427.5 mg
  • Vitamín A 7427.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 200 °C. Necháme okapat rajčata. Petrželovou nať opereme a nasekáme nahrubo. Mozzarellu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Vyválíme těsto na 2 placky o průměru asi 28 cm.

  • 3

    Dno forem vymažeme olejem a položíme na ně těsto. Na jeho povrch rovnoměrně rozložíme rajčata, osolíme, opepříme, dochutíme oreganem a drceným česnekem.

  • 4

    Zasuneme pizzy na střední rošt trouby a pečeme zhruba 15 minut.

  • 5

    Sýr a maso z mušlí poskládáme na povrch, zapékáme dalších 15 minut.

Komentáře k receptu