Zapékané čínské zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 298.5 mg
- Vláknina 3354.8 mg
- Vitamín A 3354.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme asi 7 minut. Vyjmeme je a necháme okapat.
-
2
Každou čtvrtku zelí podélně rozkrojíme, vzniklé díly stočíme do závitků a vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy.
-
3
Z 20 g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji rozšlehaným mlékem, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme větší část nastrouhaného sýru, zamícháme a omáčku nalijeme na zelí. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
-
4
Zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.