Zapékané čínské zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí čínské
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 298.5 mg
  • Vláknina 3354.8 mg
  • Vitamín A 3354.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme asi 7 minut. Vyjmeme je a necháme okapat.

  • 2

    Každou čtvrtku zelí podélně rozkrojíme, vzniklé díly stočíme do závitků a vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy.

  • 3

    Z 20 g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji rozšlehaným mlékem, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme větší část nastrouhaného sýru, zamícháme a omáčku nalijeme na zelí. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.

  • 4

    Zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.

Komentáře k receptu