Pikantní vepřové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2407 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 504.1 mg
  • Vláknina 4557 mg
  • Vitamín A 4557 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Maso po obou stranách poprášíme moukou.

  • 2

    Řízky opečeme na másle z obou stran a mírně podlité dusíme do poloměkka.

  • 3

    Do šťávy přidáme smetanu, hořčici, jemně nakrájené okurky a nasekané kapary. Vše dusíme doměkka.

  • 4

    Podáváme s noky, těstovinami nebo s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu