Pikantní vepřové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 2407 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 504.1 mg
- Vláknina 4557 mg
- Vitamín A 4557 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Maso po obou stranách poprášíme moukou.
-
2
Řízky opečeme na másle z obou stran a mírně podlité dusíme do poloměkka.
-
3
Do šťávy přidáme smetanu, hořčici, jemně nakrájené okurky a nasekané kapary. Vše dusíme doměkka.
-
4
Podáváme s noky, těstovinami nebo s opečenými bramborami.