Předkrm salumi s olivami
Suroviny
- 60 g Salám salchizión de montana
- 90 g Olivy bez pecky
- 3 ks Fíky čerstvé
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Meloun žlutý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Bazalka
- 4 plátek Salám Mortadela
- 6 plátek Šunka parmská
- 6 plátek Bresaola - Sušená hovězí šunka
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 128.5 mg
- Vláknina 2346.5 mg
- Vitamín A 2346.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fíky nakrájíme na čtyři díly, rajčata na tenké plátky. Rozpůlíme meloun, vypeckujeme ho a nakrájíme na klínky.
-
2
Na polovinu velkého talíře naaranžujeme uzeniny. Do středu položíme rajčata, zakápneme olivovým olejem, posypeme bazalkou. Na zbytek talíře dáme fíky a melouny. Uzeniny posypeme olivami.
-
3
Podáváme zvlášť s olivovým olejem a posypané nahrubo mletým černým pepřem.