Dresink z ořechů k polníčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 51 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 69.6 mg
- Vláknina 3815.5 mg
- Vitamín A 3815.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme 2 lžíce oleje a vločky opražíme dozlatova. Okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem a necháme vychladnout. Polníček očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Mrkev oloupeme, škrabkou na zeleninu nakrájíme na plátky a ty pak ještě rozkrájíme na nudličky velikosti zápalky. Polníček a mrkev naaranžujeme na talíře a posypeme praženými ovesnými vločkami. Zbývající olej smícháme s oběma druhy octa na jemný krém ochutíme solí, pepřem
-
2
a cayenským pepřem a dresinkem salát pokapeme.