Hovězí burger se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1214 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 82 g
- Sodík 1471 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 244.5 mg
- Draslík 1043.8 mg
- Vláknina 8020 mg
- Vitamín A 8020 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, rozdělíme na 4 porce a upravíme do tvaru karbanátků. Opečeme na grilu nebo na teflonové pánvi cca 12min pro propečený, 8min medium nebo 4min pro krvavý.
-
2
Čerstvé bulky rozkrojíme napůl, namažeme máslem a v troubě předehřáté na 180C je dokřupava opečeme.
-
3
Anglickou slaninu orestujeme na pánvi cca 3min dokřupava. Sýr nakrájíme na plátky, po jednom položíme na burgery a lehce opečeme na grilu, dokud se sýr neroztaví. Poté přidáme slaninu.
-
4
Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky a spolu se salátem burgery dozdobíme.