Burger s řepou a křenem
Suroviny
- 50 g Rajčata
- 70 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 7 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Majoránka
- 60 g Červená řepa
- 30 g Bazalka
- 120 g Zakysaná smetana
- 20 g Křenová pasta - Krenex
- 30 g Oregano čerstvé
- 600 g Hovězí maso mleté
- 100 g Roketa
- 20 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule červená
- 4 ks Bulky toastové
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1597 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 120.3 mg
- Draslík 937.8 mg
- Vláknina 10679.1 mg
- Vitamín A 10679.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, parmezán, rozsekaná rajčata, bylinky, pepř a sůl, dokonale promícháme, vytvoříme placičky. Potřeme je olejem a grilujeme 7 minut z každé strany. Na grilu nahřejeme i rozpůlenou malou bagetu.
-
2
V misce smícháme křenovou pastu a zakysanou smetanu se solí a pepřem, červenou řepu nakrájíme na slabé plátky. Půlku bagety natřeme slabě majonézou, vložíme ogrilovanou placku, listy rokety a plátky řepy. Završíme křenovou smetanou a zakryjeme druhou půlkou bagety.