Kuřecí závitky v pikantní marinádě
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 200 g Šunka dušená
- 30 g Hrozinky
- 50 g Mandle
- 60 g Žampiony čerstvé
- 100 g Šunka dušená
- 40 ml Víno bílé
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Solamyl
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 6 polévková lžíce Sójová omáčka
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 78 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 226.8 mg
- Draslík 945.9 mg
- Vláknina 4252 mg
- Vitamín A 4252 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso rozkrájíme na plátky a naklepeme. Spařené mandle nahrubo posekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
-
2
Z vína, drobně krájené cibule a ostatních surovin umícháme marinádu. Naklepané maso vložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet. Odleželé maso vyjmeme z marinády a necháme nad ní okapat. Na maso položíme plátek šunky, rozdělíme prochladlou nádivku, svineme do závitku a sepneme jehlou. Závitky položíme na olejem potřený rošt, ze všech stran ogrilujeme do zlatova.
-
3
Z hotových závitků vyjmeme jehly, závitky šikmým řezem nakrájíme a podáváme přelité omáčkou.
-
4
Na nádivku v oleji osmažíme žampiony, mandle, šunku i ostatní suroviny, zalijeme asi polovinou zbylé marinády a za stálého míchání necháme vydusit. Poté vmícháme vejce a necháme srazit.
-
5
Zbylou marinádu zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali s vodou a provaříme.