Kuřecí závitky v pikantní marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 200 g Šunka dušená
  • 30 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 40 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 226.8 mg
  • Draslík 945.9 mg
  • Vláknina 4252 mg
  • Vitamín A 4252 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso rozkrájíme na plátky a naklepeme. Spařené mandle nahrubo posekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Z vína, drobně krájené cibule a ostatních surovin umícháme marinádu. Naklepané maso vložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet. Odleželé maso vyjmeme z marinády a necháme nad ní okapat. Na maso položíme plátek šunky, rozdělíme prochladlou nádivku, svineme do závitku a sepneme jehlou. Závitky položíme na olejem potřený rošt, ze všech stran ogrilujeme do zlatova.

  • 3

    Z hotových závitků vyjmeme jehly, závitky šikmým řezem nakrájíme a podáváme přelité omáčkou.

  • 4

    Na nádivku v oleji osmažíme žampiony, mandle, šunku i ostatní suroviny, zalijeme asi polovinou zbylé marinády a za stálého míchání necháme vydusit. Poté vmícháme vejce a necháme srazit.

  • 5

    Zbylou marinádu zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali s vodou a provaříme.

Komentáře k receptu