Telecí řízky na toustu
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 250 g Rajčata
- 200 g Rajčata
- 600 g Telecí kýta
- 50 g Hrozinky
- 8 krajíc Chléb toastový
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sirup kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 99 g
- Sodík 769 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 1266.5 mg
- Vláknina 20917 mg
- Vitamín A 20917 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a pod fólií necháme alespoň půl hodiny odležet. Cibuli a rajčata pokrájíme na plátky.
-
2
Odleželé maso z obou stran namočíme do barbecue omáčky, položíme na mřížku, kterou jsme potřeli olejem a na grilu, který jsme předehřáli, pečeme maso zhruba 4 minuty po každé straně.
-
3
Současně pod grilem v misce ugrilujeme cibuli a rajčata, které jsme zakapali olejem. Toastový chléb opečeme nasucho, poté potřeme máslem.
-
4
Maso podáváme na toastech, přelijeme zbylou omáčkou, zdobíme rajčaty a cibulí.
-
5
Na omáčku krájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky nasekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut.