Grilované banány se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Banány
  • 150 g Anglická slanina
  • 150 g Kompot meruňkový
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sójová omáčka
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 426.3 mg
  • Vláknina 5644.8 mg
  • Vitamín A 5644.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tužší banány oloupeme a šikmo nakrájíme na plátky o tloušťce cca 3,5 – 4 cm. Každý plátek banánu zabalíme do slaniny a upevníme párátkem, které jsme namočili do vody. Banány potřeme marinádou z meruněk a položíme na tác s pečicím papírem. Gril (případně troubu) předehřejeme na střední teplotu a banány grilujeme, až je slanina opečená. Během grilování plátky otáčíme a potíráme marinádou.

  • 2

    Na marinádu z meruněk na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme zázvor, meruňky, které jsme scedili, nechali okapat a poté je rozmixovali, sójovou omáčku, sherry, vodu. Směs vaříme na mírném plameni asi 5 minut, na závěr přimícháme citronovou šťávu.

Komentáře k receptu