Telecí řízky na grilu s žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 70 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 60 ml Koňak
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 142.1 mg
  • Draslík 840.4 mg
  • Vláknina 2387.5 mg
  • Vitamín A 2387.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Plátky masa potřeme olejem a necháme asi půl hodiny odležet.

  • 3

    V mezičase na másle zpěníme cibuli, vmícháme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Na závěr směs zaprášíme paprikou, mletým kmínem a vmícháme nastrouhaný sýr. Ke směsi přilijeme koňak a za stálého míchání zahříváme, až se sýr rozpustí dohladka.

  • 4

    Odleželé řízky grilujeme z každé strany zhruba 4 minuty a podáváme se žampionovou omáčkou.

Komentáře k receptu