Grilovaný lilek s mátovým dresinkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Lilek
  • 160 g Veka
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 15 g Petržel - nať
  • 20 g Máta
  • 5 g Sůl mořská
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 300.7 mg
  • Vláknina 7433.3 mg
  • Vitamín A 7433.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme, petrželku a mátu posekáme najemno. Na grilu nebo grilovací pánvi opečeme plátky lilků z obou stran. Do misky nalijeme olej, ocet, přisypeme petrželku s mátou a česnekem, přidáme mořskou sůl, čerstvě mletý pepř z mlýnku a promícháme. Do této marinády vložíme grilované plátky lilků a necháme chvíli marinovat.

  • 2

    Lilky podáváme s nasucho opečenými krajíčky bílé veky nebo toastového chleba.

Komentáře k receptu