Hřiby na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 25 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 216.8 mg
- Vláknina 2676.3 mg
- Vitamín A 2676.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřiby omyjeme a očistíme, rozdělíme na kloboučky a nohy. Nohy rozkrojíme na poloviny. Olej smícháme s citronovou šťávou. Česnek oloupeme a prolisujeme do oleje. Petržel pokrájíme na drobné kousky a přidáme taktéž do marinády, tu na závěr osolíme a opepříme.
-
2
Kousky hub naložíme do marinády a necháme 30 minut odležet, občas otočíme.
-
3
Takto připravené houby grilujeme pod rozpáleným grilem po dobu pěti minut z každé strany.