Makrela s fenyklovým salátem
Suroviny
- 1200 g Makrela obecná
- 9 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 40 g Kapary
- 50 g Petržel kudrnka
- 6 ml Olej olivový
- 20 ml Citronová šťáva
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 3 ks Citrony
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1374 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 475.5 mg
- Vláknina 11847.5 mg
- Vitamín A 11847.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrelu nakrájíme na povrchu do mřížky, potřeme olejem, osolíme, opepříme. Vnitřek ryby také potřeme olejem, nasolíme a opepříme, vložíme několik plátků citronu, spíchneme párátkem. Plátky citronu rozložíme i po a přetáhneme potravinářskou síťkou nebo ovážeme nití, aby se nesesmekly. Makrelu grilujeme 20 minut, až je dobře propečená.
-
2
Mezitím si připravíme fenyklový salát. Do mísy nakrájíme fenykl, přidáme kapary, prolisovaný česnek, petržel, zakapeme citronovou šťávou a olejem, podle chuti osolíme, opepříme. Hotový salát podáváme jako přílohu ke grilované makrele, kterou ozdobíme nasekanou petrželkou.