Kebab z mečouna s tahini
Suroviny
- 100 g Salát hlávkový
- 100 g Rajčata
- 30 g Máta
- 10 g Kurkuma
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Skořice mletá
- 20 g Citronová kůra
- 150 g Jogurt bílý
- 10 g Omáčka Tahini
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 10 ml Citronová šťáva
- 4 ks Tortilla
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Filé z mečouna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 984 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1133 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 116 g
- Cholesterol 102.4 mg
- Draslík 1431 mg
- Vláknina 35938.7 mg
- Vitamín A 35938.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V keramické míse smícháme kurkumu, skořici, arašídový olej, citronovou kůru, sůl a pepř a do vzniklé marinády ponoříme kusy mečouna a necháme chvíli marinovat.
-
2
Mezitím v jiné míse vyšleháme bílý jogurt, tahini, citronovou šťávu a prolisovaný česnek a připravíme tak omáčku tahini.
-
3
Marinnovaného mečouna nabodneme na špízové jehly a grilujeme ze všech stran 10 minut, poslední minuty přidáme na gril i tortilly, aby se prohřály.
-
4
Na tortilly potom rozložíme listy hlávkového salátu, plátky rajčat, mečounový kebab a omáčku. Ozdobíme mátou, přeložíme a podáváme.