Thajské kari burgery
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 6 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Bazalka
- 40 g Kari pasta
- 60 g Máslo arašídové
- 10 g Máta
- 10 g Koriandr čerstvý
- 30 g Koriandr čerstvý
- 50 g Roketa
- 20 ml Olej olivový
- 10 ml Chilli omáčka
- 10 ml Omáčka rybí
- 30 ml Limetková šťáva
- 1 ks Cibule
- 4 ks Žemle tuková
- 1.2 dl Kokosový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1013 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 777.6 mg
- Vláknina 4312.9 mg
- Vitamín A 4312.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru vložíme nakrájená kuřecí prsa, kari pastu, cibuli, koriandr, sůl a pepř, vše do hladka rozmixujeme. Z hmoty vytvoříme placky, které necháme v lednici 30 minut uležet.
-
2
Zatím na pánev vložíme všechny ingredience na omáčku satay, mírně je povaříme přibližně 2 minuty dokud směs nezhoustne, necháme vychladnout.
-
3
Uleželé placky potřeme olejem, grilujeme 8 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.
-
4
Do rozkrojené žemle vložíme masovou placku, listy rokety, pár lístků bazalky, máty a koriandru, přelijeme lžící omáčky satay.