Jehněčí pečeně se salsa rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 104 g
- Sodík 1041 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 623.1 mg
- Vláknina 3300.2 mg
- Vitamín A 3300.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme si v osolené vodě rýži (15 minut) a necháme ji okapat. Jehněčí odblaníme. Smícháme olej, rozetřený česnek, limetkovou šťávu, sůl a pepř, maso touto marinádou polijeme a necháme odležet 30 minut. Opražíme sezamová semínka, přidáme salsu, hrozinky a vše prohřejeme.
-
2
Rozpálíme gril, jehněčí maso položíme na rošt a grilujeme ze všech stran 6 minut. Až bude maso měkké, necháme ho 5 minut odpočinout.
-
3
Na talíře nasypeme kopečky rýže, polijeme je salsou a přidáme plátky jehněčího masa.