Hořčicová omáčka ke grilovanému masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 26 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 67.5 mg
- Vláknina 595 mg
- Vitamín A 595 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme kremžskou hořčici, hnědý cukr, posekanou petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Chvíli necháme odležet, aby se rozpustil cukr, poté znovu promícháme. Před podáváním necháme v lednici vychladit.
-
2
Tuto omáčku používáme k přímé konzumaci s grilovaným masem nebo ji můžeme použít k marinování masa před grilováním. Maso potřené touto marinádou však musíme nechat chvíli odležet.