Vepřové panenky pikantní s polentou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 100 g Polenta
  • 1 kg Vepřová panenka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 1443.4 mg
  • Vláknina 4092 mg
  • Vitamín A 4092 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme rajčatové pesto, nasekanou bazalku, limetkovou šťávu a olivový olej. Nakrájíme špalíčky z vepřové panenky, potřeme je marinádou, naskládáme do mísy a marinujeme asi 30 minut. Maso grilujeme podle druhu grilu následovně :

  • 2

    Grily na dřevěné uhlí, plynové grily s víkem: Špalíčky masa rozložíme na rošt potřený olejem, pod něj vložíme nádobku na odkapávání šťávy z masa a grilujeme asi 15 minut, potíráme marinádou během grilování. Jakmile je maso téměř hotové, nakrájíme polentu o velikosti 10x7 cm, potřeme olejem a grilujeme z každé strany asi 3 minuty dozlatova.

  • 3

    Otevřené grily: Rošt nasadíme asi 3 cm nad gril a gril rozehřejeme. Maso rozložíme na rošt, z každé strany grilujeme asi 15 minut, při obracení potíráme marinádou. Polentu nakrájíme na plátky 10x7 cm a grilujeme po obou stranách asi 3 minuty na roštu potřeném olejem.

Komentáře k receptu