Čatní z manga a jablek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 370 g Hrozinky
  • 500 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Mango
  • 2 ks Jablka
  • 6 ks Chilli paprička
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 138.3 mg
  • Vláknina 2299.1 mg
  • Vitamín A 2299.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Manga očistíme a oloupeme, zbavíme pecek, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Posolíme je a ponecháme 24 hodin na teplém místě. Puštěnou šťávu slijeme. Mangové plátky zlehka naklepeme – je-li mango zelené, snadněji změkne.

  • 2

    Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek, chilli papričky a zázvorový kořen najemno nasekáme a vložíme do varné nádoby. Přidáme cukr, sůl, sultánky a hořčičné semínko, přilijeme ocet a za nízkého příkonu tepla mícháme, až se rozpustí cukr. Přidáme mangové plátky spolu s puštěnou mangovou šťávou a vaříme 30 minut až čatní zhoustne.

  • 3

    Čatní naplníme do vypařených sklenic a uzavřeme. Po vychladnutí označíme a uložíme na chladném místě.

Komentáře k receptu