Rumpsteak s kozím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr kozí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
  • 8 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 816.2 mg
  • Vláknina 456.5 mg
  • Vitamín A 456.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou omyjeme, očistíme a nakrájíme na 4 silnější plátky. Každý plátek rozřízneme tak, aby vznikla kapsa.

  • 2

    Kozí sýr nakrájíme na plátky a vkládáme je do kapsy steaku. Kapsy zajistíme pomocí párátka.

  • 3

    Steaky osolíme a okořením steakovým kořením.

  • 4

    Grilovací pánev rozpálíme a maso ogrilujeme.

  • 5

    V kastrůlku rozpustíme máslo, limetkovou šťávu, worcester a najemno nasekanou pažitku. Promícháme, prohřejeme.

  • 6

    Rumpsteaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu