Toasty s čedarem a pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb toastový
  • 200 g Sýr Čedar
  • 15 g Hořčice
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 237.6 mg
  • Draslík 178.9 mg
  • Vláknina 4754.4 mg
  • Vitamín A 4754.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toastové krajíčky chleba opečeme v topinkovači, čedar nastrouháme.

  • 2

    Do rendlíku nalijeme pivo, přisypeme čedar a povaříme dohusta. Odstavíme, ochutíme cayenským pepřem, hořčicí, nakonec vmícháme žloutky.

  • 3

    Vzniklou směsí pomažeme toasty v silné vrstvě a krátce zapečeme pod grilem nebo v rozpálené troubě.

  • 4

    Toasty upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu