Toasty s pěnou z nivy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb konzumní
  • 120 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 g Okurky nakládané
  • 6.98 ml Olej olivový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 127.9 mg
  • Vláknina 748.3 mg
  • Vitamín A 748.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme sníh, kyselou okurku nakrájíme na nudličky, chléb nakrájíme na plátky, nivu rozdrobíme.

  • 2

    Do sněhu z bílků přimícháme nivu, osolíme, opepříme, přidáme špetku kypřícího prášku a důkladně promícháme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a plátky chleba na něm orestujeme z obou stran. Toasty potřeme sýrovou pěnou, dáme na minutu pod gril, necháme vychladnout a ozdobíme kyselou okurkou. Toasty podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu