Svěží jehněčí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Máta
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 101.8 mg
  • Vláknina 3208.3 mg
  • Vitamín A 3208.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1901.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a položíme na grilovací rošt. Potřeme polovinou oleje a posypeme černým pepřem. Na každou kotletu položíme po 1 snítce rozmarýnu, máty a tymiánu.

  • 2

    Maso vložíme 10 cm pod horký gril a 4-6 minut ho grilujeme. Vyjmeme z grilu, sejmeme bylinky a kotlety obrátíme. Potřeme je zbylým olejem, znovu na ně položíme bylinky a grilujeme dalších 4-6 minut. Servírujeme.

Komentáře k receptu