Hřebenatky na jehlách

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 16 ks Hřebenatka
  • 2 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Limetková kůra
  • 2 polévková lžíce Citronová tráva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 52.8 mg
  • Draslík 591.1 mg
  • Vláknina 2425.5 mg
  • Vitamín A 2425.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    8 grilovacích jehel ponoříme do teplé vody. Smícháme v hmoždíři citronovou trávu, limetkovou kůru a šťávu, chilli a česnek a vymícháme pastu.

  • 2

    Na každou grilovací jehlu dáme dvě očištěné hřebenatky, konec jehel obalíme hliníkovou fólií, aby nehořely.

  • 3

    Napichujeme střídavě hřebenatky a kousky limetky.

  • 4

    Olej, sůl, pepř, citronovou šťávu rozšleháme na zálivku.

  • 5

    Hřebenatky obalíme v pikantní pastě a dáme na rozehřátý gril. Občas potřeme pastou. Grilujeme za občasného otáčení 10 minut.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu