Sledě s omáčkou pesto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Oříšky piniové
  • 225 g Rajčata
  • 800 g Sleď čerstvý
  • 8 ks Ančovička - filety
  • 30 ks Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 334 mg
  • Draslík 783.9 mg
  • Vláknina 4780 mg
  • Vitamín A 4780 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V předehřátém grilu pečeme ryby 10 minut po každé straně. Ve woku rozehřejeme lžíci olivového oleje. Do woku přidáme pokrájená rajčata, ančovičky a smažíme 5 minut.

  • 2

    Do mixéru dáme piniová semínka, bazalku, zbývající olej, česnek a rozmixujeme na hladkou pastu. Směs pesto přidáme do pánve s rajčaty a ančovičkami a necháme prohřát.

  • 3

    Část pesta dáme na jednotlivé talíře, položíme na něj ryby a zbytkem pesta přelijeme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu