Sledě s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 800 g Sleď čerstvý
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 283 mg
  • Draslík 55.8 mg
  • Vláknina 2799.8 mg
  • Vitamín A 2799.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě osolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny každé ryby vložíme bobkový list. Čtyři čtverce alobalu položíme na pracovní desku a rozdělíme na ně rovnoměrně plátky citronu. Na ně položíme ryby.

  • 2

    Máslo třeme, až změkne, vmícháme do něj citronový pepř, petrželku. Takto připravené máslo rozmístíme po částech ryby. Ryby zabalíme, dobře utěsníme a na grilu opékáme 20 minut.

  • 3

    Poté ryby rozbalíme a servírujeme s plátky citronu. Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu