Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 628.8 mg
  • Vláknina 238.3 mg
  • Vitamín A 238.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kotletek odřízneme maso tak, abychom obnažili špičku kosti. Do mísy dáme citronovou šťávu, olej, citronový pepř, rozetřený česnek a rozšleháme, aby se vše spojilo. Do mísy dáme snítky rozmarýnu a na ně položíme kotletky.

  • 2

    Necháme hodinu marinovat a jednou obrátíme.

  • 3

    Kotletky vyndáme z marinády a kolem každé kosti obtočíme kousek staniolu, aby se nespálila.

  • 4

    Na rošt dáme snítky rozmarýnu a na ně kotletky a grilujeme 15 minut, jednou obrátíme.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu