Kuře s italskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 90 g Mandle
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 800 g Kuře
  • 3 g Skořice mletá
  • 5 g Skořice mletá
  • 5 g Chilli paprička
  • 200 g Cibulka jarní
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1397 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 1279 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 1744.8 mg
  • Vláknina 24818 mg
  • Vitamín A 24818 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 14.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu: smícháme olej, ocet, drcený česnek, skořici, podle chuti sůl a pepř. Marinádou potřeme kuře a cibulky, přikryjeme

  • 2

    a necháme 1 hodinu v chladničce marinovat.

  • 3

    Rozpůlené kuře umístíme 15 cm pod horký gril a 15-20 minut je z každé strany mírně do zlatohněda grilujeme. Cibulky grilujeme zblízka 5-8 minut, až se lehce ožehnou.

  • 4

    Připravíme omáčku: dohladka rozmixujeme oloupaná rajčata, drcené mandle, chléb, olivový olej, balzámový ocet, česnek, chilli papričku, petrželovou nať a skořici. Dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Kuře servírujeme s cibulkami a omáčkou. Porce ozdobíme snítkami koriandru.

Komentáře k receptu