Omáčka z máty a fazolí cannellini
Suroviny
- 175 g Fazole cannellini
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Máta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Omáčka Tahini
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 4 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 168.5 mg
- Vláknina 1653.7 mg
- Vitamín A 1653.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém množství studené vody necháme přes noc namočené fazole. Poté fazole přecedíme, propláchneme a dáme do velké pánve, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a necháme vařit na prudkém plameni 10 minut. Poté plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud nezměknou.
-
2
Fazole přecedíme a dáme do mixéru, přidáme česnek, mátu, jarní cibulky, olivový olej a tahini. Směs mixujeme cca 15 vteřin.
-
3
K fazolové kaši přidáme kmín, koriandr, sůl, citronovou šťávu a pepř. Vše promícháme a dáme na 30 minut přikryté na chladné místo.
-
4
Omáčku rozdělíme do jednotlivých misek, misku dáme na talíř, a podáváme.