Grilovaná treska s listovým špenátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 800 g Treska aljašská
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Oříšky piniové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 1913.7 mg
  • Vláknina 11817.2 mg
  • Vitamín A 11817.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.9 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi orestujeme oříšky, dokud nezezlátnou. Pánví občas potřeseme, aby se oříšky restovaly rovnoměrně.

  • 2

    V misce necháme v horké vodě máčet hrozinky. Poté vodu slijeme a hrozinky dáme okapat.

  • 3

    V hlubším rendlíku na oleji restujeme přibližně dvě minuty česnek. Poté ho odstraníme a na olej vložíme opraný špenát a dusíme pod poklicí za občasného míchání. Po pěti minutách přidáme okapané hrozinky a opražené oříšky a vaříme bez přikrytí, abychom vyvařili všechnu tekutinu. Hotový špenát ochutíme solí a pepřem podle potřeby a držíme ho pod pokličkou na teple.

  • 4

    Předehřejeme si gril a deset minut pod ním grilujeme plátky ryby, které jsme potřeli olejem, osolili a opepřili. Maso je hotové, pokud se začne rozpadat.

  • 5

    Na talíře rozdělíme připravený špenát a na něj položíme plátky tresky. Hned podáváme obložené měsíčky citronu a čtvrtkami rajčat.

Komentáře k receptu