Okouník na jehle
Suroviny
- 600 g Okouník mořský
- 200 g Anglická slanina
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Cuketa
- 12 ks Rajčata
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2575 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 92 g
- Sodík 2865 mg
- Bílkoviny 726 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 3247 mg
- Draslík 1124.7 mg
- Vláknina 6024.8 mg
- Vitamín A 6024.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořského okouníka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které zabalíme do plátků slaniny. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Rajčata omyjeme. Kostky rybího masa, cuketu, krevety a cherry rajčata střídavě napichujeme na grilovací jehly.
-
3
Olej smícháme s octem, worcesterskou omáčkou, bylinkami, solí a pepřem a rybí jehly tím potřeme. Opékáme na grilu 6 minut z každé strany. Během opékání několikrát jehly obracíme.