Chobotničky se salátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 290 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 120 g Salát hlávkový
  • 170 g Fazolové klíčky
  • 340 g Chobotnice
  • 20 ml Vývar rybí
  • 60 ml Chilli omáčka
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 5 ml Olej sezamový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 0.5 šálek Rýže loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 860.9 mg
  • Vláknina 9511 mg
  • Vitamín A 9511 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotničky očistíme, opláchneme a osušíme.

  • 2

    Smícháme olej, šťávu, chilli omáčku, vývar a chobotnice. Vše zabalíme do fólie, vložíme do chladničky a marinujeme asi čtyři hodiny. Uvaříme rýži, salátové listy rozdělíme na talíře, navrch klíčky, rýži, nakrájenou okurku na plátky a rajčata na půlky. Chobotničky po marinování ugrilujeme a rozdělíme na talíře, ozdobíme koriandrem a plátky citronu.

Komentáře k receptu