Ančovičky s červenými paprikami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Ančovičky konzervované
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 25 ml Balsamico ocet
  • 25 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 237.1 mg
  • Vláknina 1674.8 mg
  • Vitamín A 1674.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky ugrilujeme nebo nasucho upečeme v troubě pár minut. Vejce uvaříme natvrdo.

  • 2

    Grilované papriky rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem, octem, osolíme, opepříme a posypeme posekanou petrželkou. Promícháme, aby se jednotlivé proužky obalily ochucovadly.

  • 3

    Na dezertní talířek vložíme kopeček proužků papriky, okolo obložíme řezy ančoviček a celé ozdobíme vařenými bílky pokrájenými na nudličky.

Komentáře k receptu