Bažant na rožni

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Cibule
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bažant obecný
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1327 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 134 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 452.3 mg
  • Draslík 1485.5 mg
  • Vláknina 698.8 mg
  • Vitamín A 698.8 mg
  • Vitamín B6 3.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného a omytého bažanta protkneme slaninou a osolíme na povrchu i uvnitř.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanou petrželkou, pažitkou, pepřem a 3/4 dávky másla. Směs vložíme do břišní dutiny bažanta.

  • 3

    Bažanta zabalíme do plátků slaniny, ovážeme provázkem, napíchneme na rožeň a grilujeme za občasného potírání zbylým máslem.

Komentáře k receptu