Jalbka s marcipánem a zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 500 ml Zmrzlina vanilková
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Máta
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 125 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 481.5 mg
  • Vláknina 9376.4 mg
  • Vitamín A 9376.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Svaříme calvados, citronovou šťávu a cukr, do směsi vložíme půlky jablek a vaříme těsně pod bodem varu asi 5 minut. Potom jablka vyjmeme a urovnáme do nákypové formy. Šťávu svaříme dohusta.

  • 2

    Marcipán rozmícháme s moučkovým cukrem a 3 lžícemi šťávy. Cukrářský sáček naplníme krémem a krém ozdobně nastříkáme na jablka. Vložíme do trouby a pod grilem krátce zapečeme.

  • 3

    Nakonec jablka přelijeme vanilkovou zmrzlinou a po dvou upravíme na talíře. Ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu