Krevety na jehlách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 1147.1 mg
  • Vláknina 21089.8 mg
  • Vitamín A 21089.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety a rajčátka omyjeme, papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotky očistíme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Vždy 4 krevety napíchneme střídavě s šalotkami a kousky paprik na jehly. Špízy položíme na větší kusy alobalu, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Ke každému špízu přidáme snítku tymiánu a rozmarýnu a zbylé šalotky a rajčátka. Alobal pevně zabalíme, vložíme na gril a za častého obracení grilujeme asi 15 minut.

Komentáře k receptu