Kedlubnačka
Suroviny
- 200 g Kedlubna
- 80 g Máslo čerstvé
- 80 g Sýr smetanový tavený 45%
- 100 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Rajčata
- 2 hrst Hrášek mražený
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 0.5 polévková lžíce Libeček
- 0.5 polévková lžíce Celer - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 766 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 359.3 mg
- Vláknina 4311.2 mg
- Vitamín A 4311.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kedlubnu nakrájíme na hranolky, libeček a celerovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu, sůl, pepř a orestujeme. Přimícháme libeček a celerovou nať a krátce podusíme, poté zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme, až je kedlubna měkká. Před koncem vaření vmícháme hrášek.
-
3
V hrnečku ve vodě rozšleháme mouku, dbáme, aby se neudělaly hrudky, a rozmícháme v polévce.
-
4
Na závěr dochutíme Vegetou a v polévce necháme rozpustit tavený sýr.