Ravioly s olomouckými tvarůžky
Suroviny
- 200 g Sýr Tvarůžky
- 100 g Houby čerstvé
- 200 g Mouka polohrubá
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1.5 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2.25 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 24 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 177.7 mg
- Draslík 266.6 mg
- Vláknina 6574.9 mg
- Vitamín A 6574.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvarůžky nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nasekáme najemno.
-
2
Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehaná vejce a sůl. Vypracujeme hladké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, která plníme kousky tvarůžků. Kolečka přehneme, okraje těsta pevně stiskneme. Ravioly vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme.
-
3
V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme kmín a pepř, očištěné houby a sůl. Vše dobře promícháme a na mírném ohni dusíme, až jsou houby měkké.
-
4
Ve smetaně rozšleháme mouku, kterou vlijeme na houby a pár minut povaříme.
-
5
Ravioly podáváme přelité houbovou omáčkou.