Telecí řízky se sardelovou pastou
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 30 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 ml Olej rostlinný
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Sardelová pasta
- 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 33 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 382.1 mg
- Draslík 699.2 mg
- Vláknina 734 mg
- Vitamín A 734 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přidáme sardelovou pastu, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
-
2
V mezičase připravíme míchaná vejce. Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce rozšleháme v misce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm cibuli, zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou a za stálého míchání je necháme srazit.
-
3
Maso podáváme přelité omáčkou a obložené míchanými vejce, která jsme posypali drobně posekanou pažitkou.