Nákyp ze zeleniny
Suroviny
- 600 g Brokolice
- 600 g Květák
- 70 g Sýr Ementál (Primátor)
- 60 g Sýr Parmezán
- 40 ml Olej rostlinný
- 160 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Chilli paprička
- 6 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1.5 polévková lžíce Kapary
- 1.5 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 20 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 982.2 mg
- Vláknina 14557.9 mg
- Vitamín A 14557.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 212 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici a květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. Česnek rozdrtíme, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, sýry nastrouháme a promícháme se strouhankou, kapary a naložený pepř necháme okapat.
-
2
Na pánvi zpěníme česnek s papričkou, přimícháme brokolici s květákem, sůl, pepř a asi 1 minutu smažíme. Poté zalijeme vroucí vodou a dusíme na prudkém plameni, až je zelenina měkká. Zeleninu stáhneme ze sporáku a vmícháme pepř a kapary. Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme sýrem a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme, až se sýry rozpustí.