Slepice s dušenými kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Kroupy ječné
  • 30 g Skořice mletá
  • 500 g Cibule
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2.5 kg Slepice
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 916 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 240.3 mg
  • Draslík 711.4 mg
  • Vláknina 18640.6 mg
  • Vitamín A 18640.6 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici rozsekneme na čtvrtky a uvaříme ji doměkka ve slané vodě. Vývar přes cedník slijeme, slepici vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme 500 ml horkého slepičího vývaru, přidáme předem namočené scezené kroupy a slepičí maso, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 3

    Kastrol přikrytý poklicí vložíme do trouby a dusíme asi 30 minut.

  • 4

    K hotovému pokrmu podáváme zvlášť máslo se skořicí a na oleji osmaženou drobně nakrájenou cibuli.

Komentáře k receptu