Hovězí maso na bazalce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 26 g
- Sodík 869 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 671.8 mg
- Vláknina 2990 mg
- Vitamín A 2990 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, lístky bazalky posekáme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, orestujeme, podlijeme sojovou omáčkou, vodou, přidáme polovinu bazalky, papriku a dusíme doměkka. Minutu před koncem vaření přisypeme zbytek bazalky, aby celý pokrm provoněla. Tekutina musí být téměř odpařená.