Italské cannelloni podávané s hlávkovou čekankou
Suroviny
- 500 g Cuketa
- 500 g Rajčata
- 50 g Slanina vepřová
- 60 g Sýr Parmezán
- 250 g Tvaroh jemný
- 20 g Bazalka
- 100 g Sýr Cottage
- 500 g Čekanka
- 20 g Oregano čerstvé
- 125 ml Masový vývar
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 20 ks Cannelloni
- 4 špetka Sůl
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 112 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 23 mg
- Draslík 1106.5 mg
- Vláknina 17871.5 mg
- Vitamín A 17871.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Pokrájíme je na kousky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Oloupeme cibuli. Omyjeme řapíkatý celer. Všechnu zeleninu, tedy cibuli, mrkev a celer pokrájíme na kostičky.
-
2
V pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje. Vložíme na něj mrkev, celer a půlku množství cibule. Přidáme k nim kousky rajčat a nadrobno nasekané oregano. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.
-
3
Opláchneme hlávku čekanky a pokrájíme ji na tenké nudličky. Cukety omyjeme a pokrájíme podélně na plátky a ty ještě příčně na nudličky. Nadrobno nasekáme česnek a slaninu pokrájíme na kostičky.
-
4
V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme na něj zesklovatět druhou část cibule, česnek a slaninu. Pak vložíme nudličky z čekanky a opečeme je. Osolíme, opepříme a dáme stranou ze sporáku. Předehřejeme troubu na 200 ºC.
-
5
V misce utřeme tvaroh s lístky bazalky, na kostičky pokrájeným máslovým sýrem a nadrobno nasekanou bazalkou. Přidáme vychladlou dušenou zeleninu. Opět osolíme a opepříme. Hmotou plníme cannelloni.
-
6
Naplněné cannelloni skládáme do zapékací misky a zalijeme rajčatovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. 30 minut zapékáme.