Mořský ďas v leču
Suroviny
- 800 g Mořský ďas
- 50 g Rozmarýn čerstvý
- 125 ml Rajčatová šťáva
- 125 ml Víno růžové
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 ks Lilek
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.44 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 1269.1 mg
- Vláknina 10282 mg
- Vitamín A 10282 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme cukety a lilek, pokrájíme je na půlcentimetrové kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka a pokrájíme je na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
2
Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Nasypeme na něj cibuli, česnek, papriky, cukety a lilek. Zeleninu na něm zprudka opékáme. Lilek a cukety by měly mírně zhnědnout. Pak směs osolíme, opepříme a přisypeme provensálské koření. Zalijeme vínem a rajčatovou šťávou a 5 minut dusíme.
-
3
Od ryb oddělíme páteř a pokrájíme je na kousky přibližně o velikosti sousta. Osolíme, opepříme a vložíme na zeleninu. Kastrol přikryjeme poklicí a dusíme ryby se zeleninou ještě 6 minut. Nakonec ryby před podáváním posypeme nasekaným rozmarýnem.