Žabí stehýnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 kg Žabí stehýnka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 110.6 mg
  • Draslík 624.4 mg
  • Vláknina 1112.2 mg
  • Vitamín A 1112.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žabí stehýnka stáhneme, očistíme a uřízneme dole pracičky. Stehýnka osušíme v utěrce a osolíme.

  • 2

    Nakrájíme najemno cibuli, zpěníme v tuku, přidáme stehýnka a sladkou papriku. Zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme doměkka.

  • 3

    Pak stehýnka vyjmeme a necháme šťávu trochu vysmahnout. Poprášíme moukou a podusíme. Zalijeme čistým zeleninovým vývarem a vyšleháme.

  • 4

    Nakonec zašleháme sladkou smetanu a povaříme. Dle chuti dosolíme.Žabí stehýnka zbavíme kostiček, dáme do mísy s dušenou rýží a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu