Mořská štika dušená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 389.5 mg
- Vláknina 256 mg
- Vitamín A 256 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety mořské štiky omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme je chvíli odležet a potom je osolíme a obalíme v mouce.
-
2
Ve velké hluboké pánvi nebo nízkém hrnci rozehřejeme olej, ryby v něm z obou stran prudce opečeme, podlijeme je pivem a přikryté dusíme, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
-
3
Měkké rybí filety vyjmeme, do výpeku vmícháme kečup a smetanu, šťávu necháme přejít varem a dochutíme solí.
-
4
Dušené filety přelijeme na talíři šťávou a podáváme s vařenými bramborami.