Kalamáry s rajčaty a špenátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 140 g Passata (drcená rajčata)
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 1.5 kg Kalamáry
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1.5 polévková lžíce Pyré rajčatové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1222 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 701.9 mg
  • Draslík 2125.5 mg
  • Vláknina 13404.2 mg
  • Vitamín A 13404.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.4 mg
  • Vitamín E 10.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté kalamáry nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 45 minut. Uvařené vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Špenát opláchneme a 3 minuty blanšírujeme.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát, chvíli smažíme, vmícháme kalamáry a podusíme. Před koncem varu přidáme rajčata, pyré, sůl, pepř, kopr, zalijeme vývarem a dusíme na mírném plameni 15 minut.

Komentáře k receptu