Kalamáry s rajčaty a špenátem
Suroviny
- 100 g Cibule
- 140 g Passata (drcená rajčata)
- 800 ml Vývar zeleninový
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1.8 l Voda pitná
- 1 kg Špenát listový čerstvý
- 1.5 kg Kalamáry
- 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1.5 polévková lžíce Pyré rajčatové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1222 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 701.9 mg
- Draslík 2125.5 mg
- Vláknina 13404.2 mg
- Vitamín A 13404.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.4 mg
- Vitamín E 10.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a opláchnuté kalamáry nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 45 minut. Uvařené vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Špenát opláchneme a 3 minuty blanšírujeme.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát, chvíli smažíme, vmícháme kalamáry a podusíme. Před koncem varu přidáme rajčata, pyré, sůl, pepř, kopr, zalijeme vývarem a dusíme na mírném plameni 15 minut.