Cuketa v kořeněné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 ml Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 2 kávová lžička Pasta česneková
  • 2 kávová lžička Pasta zázvorová
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 kg Cuketa
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 709.5 mg
  • Vláknina 7482.8 mg
  • Vitamín A 7482.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety zbavíme slupky, opláchneme, nakrájíme a ochutíme špetkou soli. Rajčata a oloupanou cibuli rozmixujeme. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme cukety, které následně přemístíme na talíř.

  • 2

    Na stejném tuku osmahneme cibuli a zázvorovou a česnekovou pastu, dokud nezezlátne. Zalijeme rozmixovanými rajskými jablíčky, posypeme koriandrem, chilli, kurkumou a mletým kmínem. Vše za stálého míchání smažíme, dokud se od koření neoddělí veškerý tuk.

  • 3

    Do směsi ponoříme osmahlé cukety a zalijeme trochou vody. Dusíme, dokud nejsou cukety měkké. Omáčku dochutíme garam masalou, zalijeme mlékem a důkladně promícháme. Ozdobíme nasekanými koriandrovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu